Elaginska kiselina često se koristi u kozmetičkoj industriji, budući da pomaže u borbi protiv prvih znakova starenja tako što ublažava bore i pigmentacije na koži.
Elaginska kiselina predstavlja prirodno fenolno jedinjenje sa svojstvima antioksidansa koje se nalazi u orasima i voću kao što su jagode, maline, brusnice, grožđe i nar.
Kao što smo već pomenuli, javorov sirup sadrži više minerala i čak 24 antioksidansa, i ukoliko bismo beli šećer zamenili ovim zaslađivačem, unosili bismo manje saharoze, a više korisnih nutrijenata.
Boja javorog sirupa kreće se od svetlije do najtamnije boje ćilibara. Što je sirup tamnije boje, sadrži više antioksidansa. Procenjuje se da javorov sirup sadrži 24 različita antioksidansa.
Jedan od najpopularnijih zaslađivača u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama jeste javorov sirup, potpuno prirodni zaslađivač za koji se tvrdi i da je zdraviji i hranljiviji od običnog šećera.
Kao jedan od biljnih zaslađivača, često se pominje stevia koja danas predstavlja ozbiljnog konkurenta veštačkim zaslađivačima kao što je npr. aspartam.
Osim meda, na internetu se može naći dosta recepata sa sirupom od agave. Reč je o ekstraktu jedne vrste kaktusa koji raste Meksiku. Sirup se dobija tako što se najpre odseku listovi kaktusa i potom iscedi sok iz srži biljke...
Ukoliko ne želite više da koristite beli šećer niti da pređete na veštačke zaslađivače, jedna od opcija koju imate jeste da u pripremi hrane i pića kao zaslađivač koristite med.
Brojna istraživanja su povtrdila da voće i povrće smanjuje nivoe holesterola i arterijski krvni pritisak, dok istovremeno poboljšava cirkulaciju i imunitet. Kada je reč o konkretnim količinama, britanski naučnici su utvrdili da...
Na osnovu 95 studija u kojima je sveukupno učestvovalo 2 miliona ispitanika, britanski naučnici su došli do konkretnih zaključaka u kojoj meri bi trebalo da jedemo voće i povrće da bismo smanjili šanse za pojavu pojedinih bolesti.
Copyright ©2002- Doktor.rs