Upravo tako, trigliceridi kao vrsta masti se nalaze u našem organizmu i potrebni su za njegovo normalno funkcionisanje. Trigliceridi zapravo predstavljaju lanac masnih kiselina koje sadrže velike količine energije koja je naravno potrebna organizmu kako bi se svi procesi obavljali bez problema.
Masnoće su sastavni deo našeg organizma i bez njih ne bismo mogli da funkcionišemo kako treba, svi naši organi i procesi b ibili ugroženi. Holesterol ima veoma važnu ulogu, učestvuje u stvaranju važnih hormona ali isto tako pomaže stvaranje drugih masnoća koje čine ovojnice nervnih ćelija.
U svim zemljama gde je riba i proizvodi od ribe dominantna namirnica u jelovniku pokazalo se da je stopa depresivnih stanja neverovatno niska. Najnovija istra\ivanja su pokazala da riblje ulje u velikoj meri smanjiju simptome depresije, psihoza i bipolarnog poremećaja ličnosti.
Omega masne kiseline koje sadrži riblje ulje su odlične za sve one koji imaju hronične probleme sa koštanim i mišićnim sistemom u organizmu. Dovode do smanjenja bola i osetljivosti ovojnica zglobova, smanjuju bolove i otoke koji se javljaju u akutnoj fazi reumatoidnog artritisa.
Mnogobrojna istraživanja su dokazala da ljudi koji redovno uzimaju riblje ulje i namirnice koje sadrže, pre svega, omega 3 masne kiseline imaju mnogo manje šanse da obole od infarkta srca. Redukujući nivo triglicerida riblje ulje dovodi do prevencije ateroskleroze.
Današnji, savremeni postupci obrade lekova i prirodnih namirnica su učinili riblje ulje dostupnije svima ali i dosta ukusnije. Danas riblje ulje možete naći u raznim oblicima, od ulja sa ukusima banane i jagode za najmlađe do gel kapsula neutralnog mirisa za odrase.