Veličina:
A A A

Jednostavan recept za čija puding

Čija semenke se koriste slično kao lanene semenke. Možete ih dodati ovsenim pahuljicama i kašama od žitarica, šejkovima, jogurtu, salatama, i koristiti prilikom pripreme hleba i peciva.

Čija semenke mogu poslužiti kao zamena za jaja - 1 kašiku (12 g) mlevenih semenki pomešajte sa 3 kašike vode i ostavite da odstoje 5 minuta (ili dok smesa ne dobije potrebnu konzistenciju). U kontaktu sa vodom, čija semenke formiraju želatinastu smesu i višestruko uvećavaju svoju zapreminu, a naročito se preporučuju tokom dijete jer produžavaju osećaj sitosti.

Možete lako napraviti i čija puding tako što ćete pomešati 3 supene kašike čija semenki i 2,5 dl običnog ili biljnog (npr. sojinog, ovsenog ili bademovog) mleka ili jogurta, dodati med ili javorov sirup po želji i ostaviti smesu da odstoji u frižideru preko noći. Ukoliko želite, pre nego što ostavite puding u frižider, čija semenke, mleko i med možete izmiksovati u blenderu (tokom 1-2 minuta) - tako će smesa biti glatka i bez grudvica. Pre jela, dodajte voće po želji (jagode, borovnice, banane, itd.) i desetak badema ili oraha.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?