Veličina:
A A A

5 voćki koje smanjuju rizik od dijabetesa tipa 2

Velika studija u kojoj je učestvovalo 187.382 ispitanika oba pola pokazala je da bi redovno konzumiranje voća kao što su borovnice, sveže i suvo grožđe, jabuke i kruške moglo da smanji rizik od razvoja dijabetesa tipa 2. Naučnici su zaključili da 3 porcije pomenutog voća nedeljno umanjuju za 7% rizik od razvoja ovog metaboličkog poremećaja. Rezultati su takođe pokazali da je bolje jesti voće nego piti sok, te da se sa povećanjem konzumiranja voćnih sokova povećava i rizik od dijabetesa tipa 2.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?