Veličina:
A A A

3 voćke koje smanjuju rizik od Alchajmerove bolesti

Prema istraživanju koje su sproveli američki i južnokorejski naučnici, tri voćke koje su zastupljene u ishrani i na Istoku i na Zapadu - jabuke, banane i pomorandže - mogle bi da pomognu u prevenciji neurodegenerativnih oboljenja, među kojima je i Alchajmerova bolest. Ove voćke su bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, kao i fenolnim fitohemikalijama koje štite neurone od oksidativnog stresa i umanjuju rizik od razvoja neurodegenerativnih oboljenja. Takođe se pokazalo da jabuke sadrže najviše antioksidativnih jedinjenja, među kojima se naročito ističe flavonoid kvercetin.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?