Veličina:
A A A

Patlidžan što manje termički obrađujte

Patlidžan je veoma zdravo povrće koje kada se jede na pravi način, ne previše termički obrađen. Dovoljno je patlidžan samo kratko grilujete ili kratko obarite i tako ćete obezbediti da u mesu patlidžana ostane dovoljno vlakana koja su i više nego povoljna za naš digestivni trakt. Patlidžan kao biljka sa visokim sadržajem dijetetskih vlakana na prvom mestu prevenira nastanak raka debelog creva jer patlidžan ima svojstvo upijanja toksina za koje se tvrdi da su izazivači malihnih promena u ljudskom organizmu.

 

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?