Organizacije poput Internacionalne unije za kontrolu kancera i drugih zvaničnih organizacija kao prvu i osnovnu stratešku tačku imaju edukaciju i podizanje svesti ljudi o tome kako se i na koje sve načine mogu smanjiti rizici od nastanka malignih oboljenja.
Vočne zimske kolačiće pravite od 100g marmelade po izboru, dodajte 100 fruktoze i 2 belanca, dodajte 250g mlevenih badema ili lešnika i od ovog testa pravite oblike koje želite i pecite na podmazanom plehu. Kada su gotovi premažite ih marmeladom od koje ste pravili i same kolačiće.
Test intolerancije na hranu se radi jednostavnim vađenjem krvi, rezultati testa se čekaju par dana i onda na osnovu analiza lekar će Vam dati spisak namirnica i ritam kojim treha da ih jedete. Nakon testa doćiće do eliminisanja sastojaka i namirnica koje u našem organizmu stvaraju intoleranciju.
Intolerancija na hranu dakle nije alergija. Intolerancija na neke namirnice se javlja kada naš organizam nije u stanju da se izbori sa nekim supstancama koje se nalaze u namirnicama koje konzumiramo, najčešće zbog odsutstva određenih enzima koji su potrebni za varenje tih supstanci.
Sasvim je jasno da ćemo u periodu zime trošiti veći broj kalorija ukoliko smo fizički aktivni napolju pa zato moramo voditi računa o namirnicama koje unosimo. Tople supe, variva, meso, kuvano povrće i voće, sirevi i mlečni proizvodi su uvek odličan izbor za sve fizičke izazove u periodu zime.