Neizbalansirana ishrana sa dosta brze hrane, suviše soli i nedovoljno hranljivih sastojaka, ne samo što ne utiče dobro na opšte zdravlje već može i negativno da utiče na izgled i zdravlje kože.
Da bi koža bila lepa i zdrava trebalo bi za početak da svakodnevno pijemo adekvatnu količinu vode kao i da u ishranu uključimo više voća i povrća što raznovrsnijih boja. Naime, različite boje ukazuju na prisustvo jedinjenja koja su poznata po blagotvornom dejstvu na zdravlje kože.
Crveno voće i povrće kao što su paradajz, crvena paprika, jagode, višnje, nar bogato je antocijaninima i vitaminom C koji združeno usporavaju proces starenja kože. Selen i likopen iz paradajza takođe ublažavaju oštećenja nastala dejstvom sunčevog UV zračenja i pomažu u prevenciji raka kože i staračkih pega. Narandžasta hrana kao što je bundeva, slatki krompir, i šargarepa, bogata je beta-karotenom, vitaminom C i drugim antioksidansima. Zeleno lisnato povrće takođe obiluje ovim važnim jedinjenjima koja podstiču regeneraciju kože. Plavoljubičaste borovnice isto tako predstavljaju odličan izvor antioksidansa (antocijanina), dok su avokado i orasi bogati omega-3 masnim kiselinama koje poboljšavaju elastičnost kože i jačaju njenu zaštitnu barijeru.