Špargle predstavljaju povrće bogato najrazličitijim nutrijentima, a istovremeno siromašno kalorijama. U 100 grama kuvanih špargli ima samo 22 kalorije - 2.4 grama proteina i 4.1 grama ugljenih hidrata (od toga 2 grama vlakana) i samo 0.2 g masti. Ova količina sadrži 1006 IU vitamina A, 150 mcg folne kiseline i 224 mg kalijuma. Špargle takođe predstavljaju dobar izvor vitamina K (50 mcg u 100 g), a sadrže i manje količine vitamina B1, B2 i B3, selena, cinka i gvožđa.
Ovo povrće sadrži i antioksidanse kao što su vitamin E, vitamin C, glutation, kvercetin i kempferol. Pomenuti antioksidansi deluju antiinflamatorno, i pomažu u prevenciji zapaljenja, kardiovaskularnih oboljenja i karcinoma. Kada je reč o glutationu, ovaj antioksidans pomaže telu da se oslobodi toksina, dok istovremeno povećava energiju i jača imunitet. Osim špargle, u najbolje izvore glutationa spadaju karfiol, brokoli, prokelj, kupus, beli luk, cvekla, spanać i peršun.