Semenke bundeve su bogate proteinima, biljnim vlaknima, mineralima i vitaminima, tako da se svakako mogu smatrati superhranom.
Zanimljivo je da su sirove bundevine semenke znatno bogatije hranljivim materijama nego pečene (osim kada su u pitanju cink i kalijum). Samo 100 g sirovih semenki bundeve sadrži 25 g proteina, 4 g vlakana, čak 15 mg gvožđa (83% preporučene dnevne doze), 535 mg magnezijuma (134% preporučene dnevne doze), 7.5 mg cinka (50% preporučene dnevne doze) i veće količine bakra, fosfora, kalijuma i mangana. Kada je reč o vitaminima, sirove bundevine semenke su bogate vitaminima B-kompleksa, i to naročito vitaminima B1, B2 i B6, kao i folnom kiselinom. Sirove bundevine semenke za razliku od pečenih sadrže i vitamin K (51.4 mcg na 100 g). U pomenutoj količini semenki ima 541 kcal.