Pileća supa ne samo što nam obezbeđuje tečnost koja nam je posebno neophodna kada se naše telo bori protiv virusa, već i smanjuje zapaljenja koja su odgovorna za neprijatne simptome koji idu sa prehladom i gripom. Nije sasvim sigurno koji je sastojak pileće supe zaslužan za ovaj efekat, ali naučnici smatraju da je reč o združenom dejstvu piletine i povrća, koji obiluju vitaminima, mineralima i brojnim antioksidansima.
Odlično bi bilo da supu začinite i crnim biberom, kurkumom, belim lukom, sušenim ili svežim đumbirom, budući da je dokazano da ovi začini povoljno utiču na imuni sistem. U supu tokom kuvanja možete dodati i zvezdasti anis (1 komad na 2 l supe) - ovaj začin sadrži šikiminsku kiselinu, aktivni sastojak leka oseltamivira koji se koristi za lečenje gripa.
Tokom hladnijih dana potrudite se da u jelima koristite više začina, primera radi, dodajte cimet i kardamom u kafu, šejkove, musli, ovsenu kašu, jela od mahunarki; biber i kurkumu koristite u jogurtu, namazima, kajgani, kuvanim jelima, itd.