Veličina:
A A A

DHA masna kiselina sprečava gubitak pamćenja?

Pomenuta holandsko-američka studija pokazala je da čak i ako usled normalnog procesa starenja dolazi do opadanja kognitivnih sposobnosti, postoji nešto što možemo da učinimo da bismo to ublažili. Starije osobe koje su učestvovale u istraživanju i koje su redovno jele morske plodove postizale su bolje rezultate na testovima semantičkog i perceptivnog pamćenja. Ovaj efekat se pripisuje dejstvu DHA masne kiseline, kojom obiluje morska riba, naročito losos, tuna, skuša, inćuni, haringa, sardine, kao i kavijar.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?