Veličina:
A A A

Kako od boje paprike zavisi količina nutrijenata?

Paprike mogu biti različite boje (tamnozelene, svetlozelene, žute, narandžaste ili crvene), što zavisi od sorte paprike i stepena zrelosti. Paprike ubrane u biološkoj zrelosti kada su intenzivno crvene boje imaju više 50% više vitamina C, i čak jedanaest puta više beta-karotena nego paprike ubrane u tehnološkoj zrelosti (kada su obično svetložute ili zelene boje). A osim što slatka crvena paprika sadrži više hranljivih sastojaka i antioksidantnih materija kada je potpuno zrela, tada i njen ukus i slatkoća dolaze do punog izražaja.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?