Veličina:
A A A

Blitva za stabilan nivo šećera u krvi

Više studija na životinjama pokazalo je određeni sastojci u blitvi pomažu u regulisanju nivoa šećera u krvi. Blitva sadrži siringinsku kiselinu, flavonoid koji inhibira aktivnost enzima koji učestvuje u razgradnji složenih ugljenih hidrata na proste šećere, te na taj način pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi. Blitva sadrži i proteine i dijetarna vlakna koji isto tako održavaju nivo glukoze u krvi stabilnim. Zato se smatra da je blitva odlično povrće koje bi trebalo da bude prisutno u ishrani osoba sa dijabetesom.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?