Veličina:
A A A

Omega-3 masne kiseline za zdravu crevnu floru

Rezultati nedavne britanske studije pokazali su da ishrana bogata omega-3 masnim kiselinama u kombinaciji sa adekvatnim unosom vlakana i probiotika može da poboljša raznovrsnost crevne flore. Da bi došli do ovog zaključka, naučnici su kod 876 žena srednjeg i starijeg životnog doba ispitivali raznovrsnost i količinu probiotskih bakterija u crevima u zavisnosti od njihovog unosa omega-3 i nivoa omega-3 masnih kiselina u krvi. Pokazalo se da su žene koje su konzumirale najviše omega-3 masnih kiselina imale raznovrsniju crevnu floru, a ova karakteristika se može povezati sa manjim rizikom od dijabetesa, gojaznosti i zapaljenskih bolesti creva kao što su Kronova bolest i ulcerozni kolitis.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?