Veličina:
A A A

Kako je najlakše oprati zeleno lisnato povrće i bobičasto voće?

Najlakši način da dobro operete zeleno lisnato povrće i ostalo povrće koje nema koru, kao i jagodičasto i bobičasto voće jeste da ove namirnice potopite u rastvor sirćeta i/ili soli. Nemojte ih pustiti predugo da stoje u vodi - nekoliko minuta je sasvim dovoljno.

Za povrće pripremite veliku činiju ili lonac vode i dodajte 4 kašike soli i 2 kašike soka od limuna ili belog sirćeta. Ostavite povrće da odstoji nekoliko minuta i potom ga dobro isperite vodom. 

Sveže jagodičasto i bobičasto voće najbolje je potopiti u posudu sa vodom (oko 1 litar) i 2 kašike sirćeta. Ostavite voće da odstoji nekoliko minuta i potom ga isperite. Voće potom možete odmah jesti, ili pak staviti u frižider, ali ga u tom slučaju najpre prosušite (ubrusom ili krpom). Zahvaljujući sirćetu, voće će moći duže da opstane u frižideru.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?