Zdrave odrasle osobe trebalo bi da unose 1.1 do 1.7 mg vitamina B2 dnevno. U najbolje izvore ovog vitamina spadaju: juneća džigerica, jagnjetina, ćuretina, losos, jaja, mleko, jogurt, pivski kvasac, pečurke, zeleno lisnato povrće, špargle, sušeni paradajz, bademi i soja. Primera radi, 100 g kuvane jagnjetine sadrži 4.6 mg riboflavina, što pokriva čak 260% dnevnih potreba organizma za ovim vitaminom, dok ista količina juneće džigerice sadrži 3.4 mg vitamina B2 (200% preporučene dnevne doze).
Vrlo je važno da svakodnevno unosimo dovoljno vitamina B2, pošto nedostatak ovog vitamina umanjuje apsorpciju gvožđa u organizmu i može da dovede do anemije. Dobra vest je da, za razliku od vitamina B1, visoka temperatura i dugotrajno kuvanje hrane ne dovodi do gubitka vitamina B2.