Veličina:
A A A

Prevencija bolesti uz pomoć beta-karotena iz slatkog krompira

Slatki krompir predstavlja odličan izvor beta-karotena, važnog antioksidansa koji voću i povrću daje karakterističnu narandžastu boju i koji se u našem telu pretvara u vitamin A. Konzumiranje namirnica bogatih beta-karotenom može da smanji rizik od razvoja nekih tipova kancera, kao i da zaštiti od astme i kardiovaskularnih oboljenja, i da odloži proces starenja. Da bi se beta-karoten iz batata u potpunosti apsorbovao, jelu bi trebalo dodati 3 do 5 grama ulja.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?