Veličina:
A A A

Koji sastojak karija nas štiti od zapaljenja?

Korišćenje kari mešavine začina u ishrani poboljšava antioksidativnu zaštitu organizma i samim tim i rizik od hroničnih oboljenja. Kurkuma, začin koji kariju daje karakterističnu žutu boju, pomaže u snižavanju nivoa ukupnog i LDL holesterola u krvi, dok povećava nivo HDL holesterola. Kurkuma se naročito koristi u prevenciji infekcija digestivnog trakta, kao i za prevenciju i ublažavanje bola i zapaljenja kod reumatoidnog artritisa. Istraživanja su potvrdila da kurkuma ima bitno protivupalno dejstvo koje se može porediti sa delotvornošću pojedinih nesteroidnih antiinflamatornih lekova.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?