Veličina:
A A A

Bogatstvo antioksidansa u kikirikiju

Kikiriki je bogat izvor polifenola resveratrola, koji je jak antioksidant. Resveratrol štiti naš organizam od kancera, kardiovaskularnih oboljenja, neurodegenerativnih bolesti, Alchajmerove bolesti, kao i od virusnih i gljivičnih oboljenja. Zanimljiv je podatak da su istraživanja pokazala da kuvanje kikirikija povećava koncentracije antioksidansa u njemu. Kikiriki se kuva sirov, dok je još u ljusci, i ovim načinom spremanja se izvlače korisne materije (antioksidansi) i iz ljuske kikirikija koju inače bacamo.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?