Veličina:
A A A

Dve dobre i jedna loša vest kada je u pitanju čokolada

Masti i ulja koja se nalaze u kakao zrnima, pa i u čokoladi sadrže masti koje nemaju nikakav negativan uticaj na ukupan nivo holesterola u krvi. U čokoladi se nalaze oleinska, stearinska i palmitinska kiselina, u istoj razmeri. Oleinska kiselina je jedna od zdravih masti koje se nalaze i u maslinovom ulju, stearinska kiselina je zasićena masnoća koja snižava nivo holesterola dok je palmitinska kiselina ta koja povećava rizik od nastanka oboljenja srca. Dakle, samo jedna trećina masti iz čokolade može imati negativne efekte po naše zdravlje.

 

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?