Veličina:
A A A

Morski plodovi dominiraju kada su u pitanju trovanja hranom

Svima nam je poznato da su riba, školjke i drugi morski plodovi visoko kotirani na spisku namirnica koje izazivaju trovanje. To je zbog samog hemijskog sastava morskih plodova koji se na visokim temperaturama ili sredinama bez vode lako kvare. Ostrige su čuvene po tome da izazivaju veoma brze reakcije, ukoliko su pokvarene. Javlja se povraćanje i proliv, to dalje vodi u opštu dehidriranost, intoksikaciju, umor, usporavanje svih funkcija organizma. Tokom delovanaj toksina ili mikroorganizama iz hrane mogu se javiti groznica, krvave ili sluzave stolice, anemija, hemoroidi ali u ozbiljnijim slučajevima i oštećenja nervnog sistema.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?