Kada smo bolesni, organizmu treba da obezbedimo hranu koja se lako vari dok istovremeno i sadrži brojne blagotvorne sastojke. To su najpre:
- Pileća supa, koja se često preporučuje kod prehlade, zaista pomaže telu u borbi sa virusima.
- Ovsena kaša sa dodatkom semenki i orašastih plodova za dodatnu dozu proteina, cinka i vitamina E isto je odličan obrok ukoliko ste bolesni.
- Topao zeleni čaj - pomaže kod bolova u grlu i stomačnih tegoba, dok kvercetin, jedan od važnih antioksidansa u ovom napitku, pozitivno utiče na imunitet.
- Med i đumbir - deluju protivzapaljenski i antibakterijski. Med takođe umiruje iritirano grlo i ublažava suvi kašalj, kao i đumbir (najbolje čaj od đumbira) koji isto tako ublažava glavobolju i mučninu.
- Šejkovi i prirodno ceđeni sokovi od voća i povrća (npr. sa bananom, citrusima, spanaćem, itd.) predstavljaju odličan način da obezbedite telu preko potrebnu tečnost i mnoštvo vitamina i minerala, dok ćete istovremeno i utoliti glad.
- Beli luk - ne samo što jača imunitet, već i ublažava simptome bolesti.