Korijander je biljka čiji se listovi i seme od davnina se koriste kako u indijskoj kuhinji, na Bliskom istoku i Južnoj Americi, tako i u tradicionalnoj kineskoj i indijskoj medicini.
Seme korijandera se često koristi u kombinaciji sa komoračem, kimom i anisom kod digestivnih tegoba kao što su otežano varenje, loš apetit, nadutost i nadimanje, i grčevi u crevima. Isto tako, brojni aktivni sastojci u korijanderu kao što su borneol, limonen, cineol i alfa-pinen poseduju antiinflamatorna (protivupalna) svojstva, te čaj od semena korijandera i upotreba ovog začina pri kuvanju mogu pomoći kod otoka i bolova usled artritisa. Isto tako možete pola kašičice mlevenog semena korijandera pomešati sa kokosovim uljem i ovu mešavinu koristiti kao melem za zglobove.
Istraživanja na životinjama takođe su pokazala da bi korijander mogao da pomogne u regulaciji nivoa holesterola time što snižava LDL holesterola a povećava nivo HDL holesterola, kao i da bi mogao da pomogne u ublažavanju smetnji pamćenja kod Alchajmerove bolesti.