Kivi predstavlja jednu od omiljenih voćki nutricionista budući da relativno mala količina ovog voća obezbeđuje dosta nutrijenata kao što je npr. vitamin C, koji je naročito važan za imunitet i pomaže nam da izbegnemo prehladu i grip.
Samo jedan kivi srednje veličine (75 g voća) sadrži 70.5 mg vitamina C i podmiruje dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom. S druge strane, ista količina pomorandži obezbedila bi nam samo oko 40 mg vitamina C. Ovaj vitamin je važan i za tonus i zdrav izgled kože, pošto podstiče stvaranje kolagena koji deluje kao prirodni antirid.
Vitamin C pomaže nam i da bolje iskoristimo gvožđe iz hrane, te na taj način umanjuje naše šanse da se osećamo umorno. Ukoliko inače jedete malo voća i povrća, dodavanjem samo 2 kivija dnevno u ishranu unećete dosta vitamina, minerala (naročito kalijuma, mangana i bakra) i vlakana, a svi ovi nutrijenti vam zajednički pomažu da se bolje osećate.