Zdrave odrasle osobe trebalo bi da unose 1.2 do 1.7 mg vitamina B1 dnevno. U najbolje izvore vitamina B1 spadaju suncokretove semenke, mahunarke (sočivo, grašak, pasulj), pivski kvasac, integralne žitarice, mekinje, kikiriki, svinjetina, povrće (kupus, spanać, zelena salata, prokelj, plavi patlidžan). Primera radi, u 100 g suncokretovih semenki ima 1.5 mg vitamina B1. Imajte na umu da visoka temperatura i dugotrajno kuvanje pojedinih namirnica (npr. prokelja, spanaća, kupusa) dovodi do gubitka vitamina B1 bar za 25%. Takođe, kafa i čaj mogu da smanje apsorpciju ovog vitamina. Ovi napici sadrže tanine koji reaguju sa tiaminom i pretvaraju ga u oblik koji naše telo ne može lako da iskoristi. S druge strane, vitamin C sprečava ovu reakciju i tako smanjuje poteškoće u apsorpciji vitamina B1. Zato bi bilo dobro da pijete čaj sa limunom i da, kad možete, uz kafu popijete limunadu ili sok od pomorandže.