Veličina:
A A A

Antioksidansi iz trešanja ublažavaju bol u zglobovima

Trešnje sadrže kvercetin, antocijanine i cijanidine koji igraju važnu ulogu u prevenciji raka. Ovi moćni antioksidansi takođe imaju protivzapaljensko dejstvo i smanjuju učestalost napada gihta. Jedna studija je pokazala da ljudi koji boluju od ovog metaboličkog oboljenja a jedu 10-12 trešanja dnevno imaju za 35% manji rizik od napada gihta. Redovnim konzumiranjem trešanja (i višanja) isto tako se smanjuju bolovi kod osteoartritisa za oko 20%.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?