Veličina:
A A A

Glad povećava žudnju za visokokaloričnom hranom

Dijeta koje se pridržavala grupa učesnika u eksperimentu bila je osmišljena tako da oni ne budu gladni jer su upravo to trenuci kada žudnja za određenom hranom može da "prevlada" i kada "nezdrava" hrana postaje izuzetno privlačna. Za šest meseci dijetetskog režima kod ispitanika je uspešno smanjena osetljivost na rafinisanu hranu, i oni su naučili da uživaju u manje kaloričnoj hrani. Režim ishrane bio je takav da je po 25% ukupnog dnevnog unosa kalorija poticalo od proteina i masti, a 50% od ugljenih hidrata sa niskim glikemijskim indeksom.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?