Veličina:
A A A

Zašto bi trebalo češće da jedemo indijske orahe?

Iako ih nazivamo orasima, indijski orasi zapravo ne spadaju u orašaste plodove, već je reč o semenkama zimzelenog drveta Anacardium occidentale. Mogu se jesti sirovi i pečeni, i sve češće se koriste za pravljenje biljnih mleka, kremastih sosova, slanih i slatkih jela. Ranija istraživanja su pokazala da bismo uključivanjem porcije indijskih oraha (30 g) dnevno u ishranu mogli da smanjimo rizik od gojaznosti, dijabetesa, srčanih oboljenja, kao i da povećamo nivo energije i poboljšamo zdravlje kose i kože.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?