Veličina:
A A A

Zašto treba češće da koristimo seme kima u kuvanju?

Kim je jedan od začina koji se u našoj kuhinji koristi pre svega u pripremi raznih pekarskih proizvoda. Seme kima je takođe poznato po čaju koji se koristi zbog problema sa nadimanjem i grčevima u crevima kod beba i odraslih. Uobičajeno se koristi u indijskoj kuhinji i ulazi u sastav kari mešavine začina. Zanimljivo je da seme kima predstavlja odličan izvor gvožđa - u samo 2 grama kima (1 kašičica) ima čak 1,3 mg gvožđa. Kim sadrži obilje antioksidansa koji na duge staze štite naš organizam od zapaljenja, raka i drugih hroničnih oboljenja.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?