Veličina:
A A A

2 kardioprotektivna sastojka paradajza

Nedavna studija je pokazala da likopen može bitno da smanji nivo LDL holesterola u krvi i i da na taj način umanji rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Učesnici u istraživanju su tokom nedelju dana unosili više likopena pijući sok od paradajza, koristeći kuvani paradajz u jelima i uzimajući dodatke ishrani sa ovim antioksidansom. Još jedan nutrijent u paradajzu doprinosi kardiovaskularnom zdravlju - reč je o kalijumu. Ishrana bogata ovim mineralom smanjuje rizik od hipertenzije i moždanog udara

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?