Veličina:
A A A

Birajte suvo voće bez dodatog šećera

Suvo voće prirodno sadrži fruktozu, ali mu se često zbog ukusa dodatno dodaje šećer te ono tada predstavlja ne tako zdravu vrstu slatkiša. Na primer, ananasu i brusnicama se obično dodaje rafinisani šećer a sušene banane se obično prave u obliku čipsa, prže se i sadrže dodatni šećer, tako da bi trebalo na vreme da se raspitate kako je pripremljeno suvo voće koje kupujete. Suve kajsije su odličan izvor vitamina A i C, kalijuma i gvožđa, dok su suve šljive bogate vitaminom A i B6, vitaminom K, kalijumom, manganom i bakrom.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?