Veličina:
A A A

Izoflavoni iz soje smanjuju rizik od osteoporoze

Glavni sastojak tofua je, naravno, soja, i zahvaljujući njoj tofu je bogat proteinima. Soja obezbeđuje našem organizmu neophodne esencijalne aminokiseline, a takođe sadrži i višestruko nezasićene masne kiseline, naročito omega-3 alfa-linoleinsku kiselinu. Izoflavoni u proizvodima od soje povezuju se sa smanjenim rizikom od osteoporoze, a kalcijum i magnezijum u soji mogu da pomognu u ublažavanju PMS simptoma i migrenskih glavobolja.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?