Veličina:
A A A

Jedite žitarice ali ne samo pšenicu

Žitarice ipak nisu toliko loše po naš organizam, i treba da ih jedemo ali treba da izberemo one koje će nam doneti osećaj sitosti i imato pozitivne efekte po naše zdravlje. Tako su žitarice koje ne sadrže gluten ili ga nikada ne stvaraju tapioka, kukuruz, heljda, kinoa, proso za ljudsku ishranu i neke vrste integralnog ili crnog pirinča. Hleb isto tako možete praviti i sa krompirom, bundevom, leblebijama ili šargarepom. Kvasac izbegavajte ali ako ga ipak koristite koristite onaj u kocki, sveži a ne suvi.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?