Period slava je već stigao, a polako ali sigurno stižu i božićni i novogodišnji praznici. Da biste u predstojećim danima uživali, čak i kada malo preterate sa prazničnim đakonijama, posle obroka popijte neki od biljnih čajeva koji potpomažu varenje.
Jedna od aromatičnih začinskih biljaka koja će vam pomoći da ublažite ili izbegnete uobičajene probavne tegobe tokom dana praznika jeste komorač. Komorač se tradicionalno koristi kod otežanog varenja i tegoba, kao što su mučnina, nadutost, žarenje i grčevi u stomaku, koje se mogu javiti posle obilnih obroka, masne hrane i slatkiša. Da biste napravili čaj, 1 kašičicu semenki komorača (po mogućstvu samlevenih, npr. u mlinu za kafu) prelijte sa 2 dl ključale vode. Ostavite da odstoji 3 do 5 minuta i potom procedite. Ovaj čaj je najbolje piti posle obroka, 2 do 3 puta dnevno.