Veličina:
A A A

Vlašac - zdrav začin prepoznatljive arome

Vlašac je povrće iz roda Allium u koji spadaju i beli i crni luk, praziluk, sremuš, itd. Povrće iz ovog roda  koristi se na samo u kuvanju zbog svojih aromatičnih svojstava, već i zbog hranljive vrednosti i pozitivnog uticaja na zdravlje. Vlašac predstavlja idealan dodatak supama, čorbama i salatama, kao i jogurtu. Sadrži malo kalorija, ali mnogo vitamina, minerala i antioksidansa. Samo jedna kašika seckanog vlašca (3g) podmiruje 3% dnevnih potreba za vitaminima A i C, dok sadrži i manje količine vitamina K, folne kiseline, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma.

Zdravstvene teme

Najčitanije

Prijavite se na Newsletter
Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše e-mail sanduče.

Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94852 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?